Ispanaklı Patates Köftesi – Bebek İçin Yemek Tarifleri
Ispanak bizim evde bilinen klasik ıspanak yemeği dışında farklı şekillerde tüketilen bir sebze. Bende ıspanağı farklı yemek tariflerinde kullanmayı seviyorum. Ispanaklı yemek tarifleri araştırırken yemek dergilerinin birinde patatesli rulo ıspanak tarifi buldum. Bu tarife oğlumun yiyebileceği şekle çevirdim. Çok kolay ve besleyici bir patates köftesi ortaya çıktı.
Ispanakta unutulmaması gereken aynı öğünde tüketilmesi gerektiği. Bu köfteleri bebeğiniz 9 aylık olduğu zaman rahatlıkla yiyebilir. Daha küçük bebekler için ise çatalla iyice ezmek gerekir.
Fırında Patates Köftesinin Malzemeleri
- 1 ortaboy patates
- 100 gram ayıklanmış ıspanak
- 1 yemek kaşığı lor peyniri
- 1 tatlı kaşığı tepeleme un
- tuz -1 yaş ve üzeri bebekler için
Ispanaklı Köftenin Tarifi
Patatesi haşlayıp rendeleyin. İçine unu ilave ederek yoğurun. Ispanakları iyice yıkayıp bir tencereye koyun ve hafifçe kendi suyunu çekene kadar öldürün. Ispanağın içine lor peynirini ve tuz ilave edin. Patatesle hamuru 3′e bölüp yuvarlak şekiller yapın, içini çukurlaştırarak içli köfte gibi açın. Ispanaklı harcıda 3 e bölün ve köftelerin içine doğrayın. Köftelerin açık ağızlarını kapatıp fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yoğurt ve zeytinyağı karışımı sürüp fırında 180 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
[...] Patates ve havucu tereyağının bir kısmıyla ezin, içine sütü de ekleyin. Bunu küçük kaplarda etle karıştırın üzerine tereyağı sürün ve 180 derecede kızarana kadar pişirin. [...]
mrb benim bebeğim 11 aylık anne sütünü 5 aylıkken bıraktı.ne kadar uğraşsamda olmadı.hemen ek gıdaya ve mamaya başladık ama hiç bir zaman ek gıdaları sevmedi.şimdide çok inatçı tatlandırılmış şeyleri seviyor ama çorba ve yemek tarzındakileri sevmiyor.dakikalarca uğraşıyorm oyunlr şarkılr olmuyor ne yapabilirim lütfen yardım edin.aç kalmasınada dayanamayıp cicibebeli birseyler veriyorm.teşekkürler….
kızım 10 aylık anne sütüne bağımlı ek gıdaları sevmiyor 8.5 kilo deliricem.
benimkide geceleri çok ağlıyor çok huysuz ne yapabilirim (10 aylık)
bence her şey zamanında alıştırılırsabu kadar zorluk çekmezsiniz