Besin alerjisi ile ilgili olarak daha önce kısa bir yazı yazmıştım, burada. Bebeğinizde besin alerjisi olduğundan şüpheleniyor ancak tam da emin olamıyorsunuz. Bebeğinizi doktora götürmeden önce evde kendiniz onu gözlemleyerek alerji yapan besini bulabilirsiniz. Bunun için uygulayabileceğiniz 2 yöntem var;
1- Eleme Yöntemi: Çocuğunuz alerjik reaksiyonlar gösteriyor ancak nereden başlayacağınızı bilemiyorsunuz. Bu durumda şüphelendiğiniz besini çocuğunuzun beslenmesinden çıkaracaksınız ve 2 hafta boyunca vermeyeceksiniz. Bu arada çocuğunuzu gözlenlemeli, durumunda bir değişiklik olup olmadığına bakmalısınız. Ardından şüphelendiğiniz besini tekrar çocuğunuzun yemesi için verin. 2 gün boyunca herhangi bir değişiklik olup olmadığına bakın. 3 gün sonra yeni bir ürünle yeniden deneyin. Bu şekilde hangi besinin alerji yaptığını bulabilirsiniz.
2- Rotasyon Yöntemi: Bu yöntemle de çocuğun günlük beslenmesini düzenleyerek şüphelendiğiniz alerjik besini ortaya çıkarmaya çalışıyorsunuz. Şüphelendiğiniz alerjik besini 3 günlük sürede sadece 1 defa veriyorsunuz. Ardından 3 günlük yeni bir devir daha yapıyorsunuz aynı şekilde. Böylece çocuğun o besine karşı olan alerjisini azaltmaya çalışıyorsunuz.
Neler Yapabilirsiniz ?
En önemlisi ve kesin çözümü besin alerjisine neden olan yiyeceği bulmak ve ondan uzak durmak. Dikkat etmeniz gereken nokta bu yiyeceğin türevlerinin de besin alerjisi yaptığını unutmamak. Bu nedenle elinize aldığınız paketlerin arkalarını da çok iyi okumalısınız. Birçok ürün çocuğunuzun alerjik olduğu ürünü ya da türevlerini içerebilir.
Besin alerjisi çocuğunuza çok fazla rahatsızlık veriyorsa doktorunuz bazı antihistaminleri kullanmanızı isteyebilir. B vitamini komplexleri, vitamin c, kalsiyum ve magnezyum karışımları, alerji de görülen hassasiyeti azlttığı söylenmektedir. Yine de bu vitaminleri kullanmadan önce de doktorunuza danışmalısınız.
PaylaÅŸ