Bebeklere Balık Püresi

Dilek Özadam - 2 Yorum

Balık sadece bebekler için değil herkes için çok faydalı, bunu hepimiz biliyoruz. Ancak her bebek balık konusunda pek iştahlı olmayabilir, mesela benim oğlum. Bebeklerimizi bazı tatlara erken alıştırmak, daha ileriki dönem için önemli.

Bebeğiniz 9. ayı tamamladıktan sonra balığa geçebilirsiniz. Dil balığı bebeklere en çok önerilen balık olmakla birlikte, zor bulunuyor ve pahalı. Çok büyük balıklar küçük balıklara oranla fazla civa ve toksin içerdikleri için önerilmiyorlar. Bende çiftlik balıklarından uzak durmak  gerektiğini düşünüyorum, kullanılan yapay yemler bana pek sağlıklı gelmiyor. En az haftada 1 defa bebeklere balık vermek bebeklerin beslenmeleri açısından faydalı.

Genellikle bebeklere balık çorbası yapılıp verilir, balığı haşlayarak sebze pürelerine katabilirsiniz. Bir çok bebek yemekleri kitabında somon kullanılıyor, aşağıdaki tarifte olduğu gibi.

Balık Püresi
 
Hazırlama Süresi
Pişirme Süresi
Toplam Zaman
 
Tarif: Püreler
Servis: 2 KiÅŸilik
Malzemeler
  • 100 gram derisi alınmış somon ya da beyaz etli balık
  • 1 adet defne yaprağı
  • 200 gram piÅŸmiÅŸ ve ezilmiÅŸ patates,balkabağı
  • 1 çay kaşığı tereyaÄŸ
  • 1 tatlı kaşığı maydanoz
  • Sebze suyu veya normal su
Tarif
  1. Balığı güzelce yıkayıp kuruladıktan sonra üzerini geçecek kadar sebze suyu ile birlikte tencereye koyun.
  2. Defne yaprağını da ilave edip kısık ateşte pişirin, 8-10 dakika kaynatmak yeterli olacaktır(balığın piştiğinden emin olun).
  3. Pişen balığı sebze püresi ile karıştırın, tereyağını ve maydanozu bu arada ilave edin.
  4. Karışımı sulandırmak için balık suyunu kullanabilirsiniz.
  5. Ağzı kapalı bir kapta 2 gün buzdolabında saklayabilirsiniz ya da kalan balık püresini köfte şeklinde yapıp una bulayın ve tereyağında kızartın.

 

Yorumlar

  1. Dilek (Blog Yazarı) dedi ki:

    Ayşegül Hanım, açıkçası ben doğal ortamında yetiştirilmeyen hiçbirşeyi kullanmak istemiyorum, bu benim kişisel tercihim, balık konusuna gelince karşı olmamım en büyük nedeni tamami ile yapay olarak , dpğal olmayan yollarla besleniyor olmaları. Mesela çiftlik somonlarının yemlerine renkl verici bazı maddeler katılarak etlerinin parlak pembe olmasını sağlamak mümkün, yemler tavuk, mısır, soya ki bunlar genetiği ile en çok oynanan ürünler, canola oil ve balık yağı karışımı ile hazırlanıyor, kullanılan antibiyotiklerde cabası. Çevreye verdikleri zarar ise işin ayrı bir boyutu. Dediğim gibi benim kişisel tercihim uzak durmak yönünde, sizin ki ise tersi..

  2. Aysegul dedi ki:

    Sevgili blog yazari, bebegine ciftlik baligi yedirmeyerek yapabilecegin en buyuk hatayi yapmissin. Dusundugunun aksine balik yemleri olabilecek en saglikli yemlerdir. Yuksek isida pisirilen balik unu ve balik yaginin nesini zararli buluyorsunuz acaba? Ayrica ciftlik baliklarinin yasadigi su ortamlari kontrollu oldugundan deniz baliklari gibi atik su ortaminda yasama ihtimalleri de yoktur. Rica ediyorum insanlari yanlis bilgilendirmeyin arastirarak konusun. Ayrica balikcidan aldiginiz baliklarin cogu ciftlik urunudur onlar size deniz baligi dese de acaba aradaki farki biliyor musunuz?

PaylaÅŸ

*

css.php