Bebeğiniz sabah uykularını reddetmeye başlayabilir ve gündüz 1 kez uyuması yeterli olur mu diye düşünebilirsiniz. Günde bir kez uyumak yorulmuş aileler için yetersiz olsa da 1 yaşına gelmiş bir bebeğin uyku ihtiyacını karşılar. Bazı bebekler bu yaşta gündüz uykularını tamamen kesmek ister. İlk başta sabah uykusu kesilir fakat nadiren bu sabah uykusuda olabilir. Bazı bebekler 2 yaşına kadar günde 2 kez uyumaya devam eder, bu da oldukça normaldir ki eğer gece uykularını etkilemiyorsa. Eğer bebeğiniz uyumak istemiyorsa gündüz uykularını 1 e indirebilirsiniz.1 yaşından sonra günde bir sefer uyku yetiyor,2 sefer kısa uyuyacağına bir sefer uzun uyusun.Saat 1 gibi en geç öğle uykusuna yatırın,akşam üzerine sarkmasın.Aynı yemek düzeni gibi hergün aynı saatte yatırmaya çalışın.
Bebeğinizin ne kadar uyuduğu değil uykunun faydalı olup olmadığı önemlidir. Bebeğiniz gündüz uyumak istemiyorsa veya uyuyor ama akşam yemeğinde çok yorgun görünüyorsa extra uyku ihtiyacı olabilir. Fakat uyku ile zamanını kaybetmek istemeyip bu değerli zamanını başka aktiviteler ve etrafını incelemek için kullanmak isteyebilir. İhtiyacı olan uykuyu uyumamak onu daha mutsuz yapar, gün içinde uyumsuzdur, gece zor yatar ve iyi uyumaz; yorgun gözükür.Eğer bebeğiniz ihtiyacı olan uykuyu alamıyor gibi geliyorsa, uyutabilmek için çaba gösterin, dikkatini çekecek birşey olmayan karanlık bir odada uyutmaya çalışın. Eğer bu fayda etmez ise, arabaya bindirip gezdirin veya pusete yatırıp yürüyüşe çıkarın.
Bebeğiniz son zamanlarda bütün gece uyanık kalıp oyun oynamak istiyor olabilir. Birkaç ay önce çocuğunuzun uyanık kalması için bir neden yoktu. Şu anda yapacağı birçok keşif, oynayacağı birçok oyuncak, iletişim kuracağı birçok insan mevcut ve ayrıca yeni yeni öğrendiği fiziksel aktiviteler var. Az uyku uyuyan çocuklar zor uykuya dalarlar ve gece uyanırlar. Gün içinde huysuz olurlar ve kazaya uğrama eğilimleri fazladır. Eğer bebeğiniz gece uyumuyorsa gündüz yeterince uyuyordur. Ayrıca yatmak için bir zaman belirleyin veya zamanı belirlediğiniz halde istemeyerek uyumuyorsa zorunlu hale getirin. Eğer bebeğinizi sizden başka birileri daha uyutuyorsa bu kuralları bildiğinden ve uyguladığından emin olun.
Bebeğiniz her gece meme emerken uyuyorsa emmeye başlamadan önce yatak kurallarını uygulayın. Emerken uyumasını engellemek istiyorsanız banyo yaptırmadan önce gürültülü, aydınlık, kalabalık bir ortamda emzirin. Eğer tüm çabalarınıza rağmen uyuyorsa, emzirmeden önce yatak kurallarını yerine getirin ve birkaç hafta sonra tekrar deneyin.
Kızım 5 aylık ve sallanmadan asla uyumuyor nasıl vazgeçirmem gerekiyor çok sancılı ya kucakta yada uyurken durabilmekte lütfen cevap yazarsanız problem çok yaşıyorum kendi başına uyuyamıyor
nolur çocuklarınızı aÄŸlatmayın…uyuması için bir odaya terkedip aÄŸlaya aÄŸlaya kendi kendine uyumasını saÄŸlarsınz belki ama çocuÄŸunuz güven duygusunu kaybeder…
aynı sorunu bende yaşadım.eşim tavana asılıpta kurulan bez bir beşikte yatırdık.şimdi sıkıntılarım bitti
slm halime hanım.benimde 3yasında kızımla 9 aylık oğlumvar.size kollarınısımsıkı kundak yapıp ayakta sallamanızı önere bilirim.yada tavandn çingen salıncağı bunun içinde emin olun çok daha iyi uyuyacaktır.çoğu bebeklerin ençok sviği şeydir.benim evimde tane var.hersey çocuklarımız için.umarım yarrı olur.
bebeğim 8 aylık geceleri hiç uyumuyor 10 dk bir ağlayarak uyanıyor bu yüzden gündüzleri ikimizde bitkin düşüyoz bide diş çıkarıyo ne yapacaz bilmiyoz lütfen bu konuda bize yardımcı olun acilen iyi akş
merhaba 7 aylık bir oÄŸlum var.uyutma konusunda bayağı sıkıntı çekiyoruz.battaniyede sallamaya alıştırdık fakat ÅŸimdi bundan vazgeçiremiyoruz.bütün herÅŸeyi denedim tek başına yatağına bıraktım, 1 saat boyunca aÄŸladı pes etmedi ayaklarımda sallamayı denedim kendini kasıyo yattığı yerden atıyor. geceleri uykudan uyanınca tekrar aynı ÅŸekilde sallanarak uyumak istiyor tek başıma evde kalamıyorum bu nedenle muhakkak yanımda birinin olması gerekiyor uyutmam için ne yapacağımızı bilemiyoruz.bırakın yatağında aÄŸlasın diyorlar ama dayanamıyorsun belli bir zaman sonra aÄŸlamasına lütfen yardımlarınız bekliyoruz.eÅŸimde bende bu konuda gerçekten çok zorlanıyoruz.TeÅŸekkürler…