Eğer yatma zamanı geldiği halde bebeğiniz uyumuyorsa ve uyuması için elinizden gelen herşeyi yaptığınız halde uyutmayı başaramıyorsanız aşağıdaki yöntemleri bir deneyin.
Uykusunun geldiğini gördüğünüz anda yatağına koyun: Bebeğin kendi kendini rahatlatmayı ve kendi başına uykuya dalmayı öğrenmesi önemlidir. Uykuya dalması için sallar ya da kucağınıza alırsanız, gece uyandığında dalmak için yine sizin aynı şekilde yardım etmenize ihtiyaç duyar. Gece meydana gelen periyodik uyanmalarda kendisini sakinleştirmeyi öğrenmek için kendi kendine alıştırma yapma fırsatına da sahip olması gerekir.
Banyo: Gün boyunca dizleri ile tüm yeri silip, kirli elleriyle başını kaşıyıp, yeterince kirlendikten sonra bebeğin banyoya ihtiyacı olur. Akşam banyoları bebeği temizlemekten çok sakinleşmesini sağlar. Sıcak suyun uyku getirici bir etkisi vardır. Bu imkanı bebeğe gündüz banyo yaptırarak harcamayın.
Uykuyu getirecek bir atmosfer: Işıkları karartın, televizyonu kapatın, büyük çocukları odadan çıkarın, dikkatini çekecek şeyleri minimuma indirin.
Bir masal, bir şarkı: Bebeğinizin altını temizleyip pijamasını giydirdikten sonra rahat bir koltuk veya kanepeye birlikte oturun yada yatağına yatın. Basit bir öykü okuyun, eğer birinci öykünün sonunda hala uyanıksa canlı değişik ses tonlarıyla değil de, yumuşak monoton bir ses tonuyla anlatın veya istiyorsa resimli kitaplara bakmasına izin verin. Yavaşça şarkı ve ninni söyleyin, neşeli şarkıları başka zamana bırakın.
Bebeğin gece mızıldanmalarına cevap verme sürenizi geciktirin: Yaklaşık 4-6 aydan itibaren gece uyandığında kontrol etmek için yanına gitmeden önce birkaç dakika beklenmesi doğru olur. Bu sürede kendi kendini sakinleştirerek yeniden uykuya dalması mümkün olabilir.
Uyku zamanında yalancı memeden uzak durun: Bebeğin yalancı meme ile uyuması ve yeniden dalmak için kendini sakinleştirmek üzere yalancı memeyi kullanması bunun bir alışkanlığa dönüşmesine neden olabilir. Yalancı meme bebeğin uyumasına yardımcı olmak için değil bebeğin emme refleksini tatmin etmek için kullanılmalıdır. Bebeğiniz ağzında emzik varken uykuya dalarsa, emziği ağzından yavaşça alın.
Gece lambası: Bazı bebekler karanlıktan korkar. Eğer sizin bebeğiniz de bu gruptansa uyumlu olması için gece lambası kullanın.
İyi geceler: Yatağa en sevdiği oyuncak veya hayvanı koyun. Ona el sallayın, herkese iyi geceler öpücüğü verdirin, bebeğinizi yatağına yatırıp yanından ayrılın.
bende de aynı sorun oglum su anda dört aylık ve gece yanında uyudugum zaman kokum ile uyuyor sabaha kadar bir kac defa emmek icin uyanıyor geri yatıyor
Sevgili Didem, çok da iyi yapıyorsunuz, bir bebeğin sevgi ve şevkatten başka neye ihtiyacı var, sen iç sesini dinle , ben oğlumla 2 yaşına kadar yattım, hiç de pişman değilim, özlüyorum o günleri, ben herşeye yavaş geçiş yaptım, zorlayıp ağlatmadım. Kolay oldu ve o da baskı hissetmediği için rahattı, bütün bunlar kişiliğinede yansıyor
Sevgili Sibel, bir düzen oluşturucaksın ve uygulayacaksın, bir de bebeğin ne kadarlık
Sevgili Hilal, bizde böyleydik, bu bir süreç, yanına yatardım emzirirdim ve o uyuyana kadar beklerdim bazen sıkıcı biliyorum, ama inan ki çok hızlı geçiyor zaman , benim oğlum neredeyse 6 yaşında oldu, yanında yatmanın keyfini çıkar, bir diğer seçenekte yavaş yavaş uzaklaş, odada kal ve kitap oku , kısaca yavaş yavaş uzaklaş