Bu Ayın Sonunda Bebeğiniz;
- Ayakta tutulduğu zaman ayaklarının üzerine bir miktar ağırlığını verebiliyor olmalıdır.
- Bir kraker parçasını tek başına yiyebilmelidir.
- Bir küpü veya başka bir nesneyi bir elinden diğerine geçirebilmelidir.
- Bir oyuncağı arayıp bulmalı ve yumruğunun içine alabilmelidir.
- Duyduğu bir sese doğru dönebilmelidir.
Bebeğiniz Şunları da Yapıyor Olabilir:
- Bir kiÅŸiye veya bir cisme tutunarak ayakta durabilir.
- Bir oyuncağını almaya çalıştığınız zaman itiraz eder.
- Ulaşamayacağı bir oyuncağı almak için uğraşabilir.
- Ce-e oynayabilir.
- Karın üstü dururken oturur hale geçebilir.
Bebeğinizin Şunları da Yapması Olasıdır:
- Oturur durumdayken kendini itip ayakta durur pozisyona gelebilir.
- Ufak bir nesneyi başparmağının ve işaret parmağının herhangi bir yeriyle tutabilir.
- Yarı anlaşılır şekilde anne-baba diyebilir.
- Sekizinci aydan itibaren bazı bebekler baş ve işaret parmaklarını kullanarak küçük nesneleri tutabilirler.
Hatta Bebeğiniz Şunları Bile Yapabilir:
- Ellerini çırpma oyunu oynayabilme veya güle güle şeklinde el sallayabilir.
- Mobilyalara tutunarak yürüyebilir.
- Kısa sürelerle tek başına ayakta durabilir.
- Hayır kelimesini anlayabilir. ( Ancak hezaman buna uymayabilir.)
Slm arkadaşlar benim kızım 8 aylık iştahsız aptamil sevmiyo kahvaltı sevmiyo yani anlicağınız sadece bunlar diğil kendi isteğiyle yemiyo hep zorla kandırarak karnın doyurmak zorundayım ne olur yardım edin ne yapmalıyım ne vermeliyim 😔
TESEKKURLE ROZLEM HANIM BILGILENDIRDIGINIZ IÇIN BIDE SIZI DINLICEM SORUNUMUZ BUYUK SADEC TV KARSISINDA YEDIREBILIORYUMM SON 1 AYDIR
merhaba meryemcim; çocuklarının iştahsız olduğunu yazmışsın.bence doyduklarını hissetmelerini sağlamalısın.mesele porsiyonunu az ver,gezerek yemesin,oyunla da olmasın.yemeğin önemli olduğunu anlamalı.en önemlisi sen kararlı olmalısın.mesela ben kızıma bir şey verirken ilk kez vereceksem tadına bakıyorum.damak tadını anlamak için.emin ol aç çocuk mutlaka geliyor. trt de dadı adlı program var mutlaka izlenmesi gerekiyor.kaç kilo olduğuna o kadar üzülme meryemcim. fiziksel ve psikolojik gelişimi önemli.1 kaşık daha alsın diye zorlama.sen nasıl istemediğin zaman su bile içmiyorsan yavrularında aynı.ben kızım da bunu denedim çok işe yaradı.
Sevgili serpil, her bebk aynı zamanda emekler diye bir kural yok, emeklemeden yürüyen bebeklerde olabiliyor. Önüne oyuncak koyup uzanması için teşvik etmek bir yöntem ancak kendini yetersiz hissetmemesi için çok ağlatmadan kucağa almalısın.
merhaba, benim 8 aylık bebeğim var emeklemiyor sadece yerinde oturduğunda oyuncağı uzağa düştüğünde onu almak için mücadele veriyor ve kalçasını yukarı kaldırma hareketi yopıyor, sonra yüz üstü uzanıp öyle kalıyor. Bir süre çabalıyor kalkmak için ama kalkamayınca başlıyor bağırıp ağlamaya. Ne yapmam gerekiyor bebeğimin emeklemesini hızlandırmam için. Teşekkürler.
merhaba benim iki coçugum var ikisindede iştahsızlık var oglum 4 yaşında 15 kilo kızım ise 11 aylı 9 kilo ne yapmam gerekiyo bana yardım edin lütven
slm ,benim oğlum şuanda 7,5 aylık ayaklarının üzerine tam basmıyor uçlarına basıyor sadece.
biraz tutuncada bacaklarını büküyor bu normal mi sizce ?
Sevgili bahar, bırak emsin, sütün yetiyor ise ne ala. Bazı bebekler ek gıdaya daha geç hazır olabiliyorlar. kaşıkla beslemek midesini bulandırıyor olabilir. Ben ilk başlarda buharda pişirdiğim sebze ve meyveleri elimle ezip ağzına tattırır gibi veriyordum. Hiç itiraz etmeden alırdı. Bu yolu dene en azından tattırmalara başlamış olursun.
slm benim oğlum 8 aylık yanlız hala meme emiyo ek olarak hiç bişey yemiyo verdiğimde ise kusma hareketi yapıyo bu durumda ne yapmalıyım.
Sevgili Özlem, Sinem e yazdığım cevabı sanada ekliycem uzun bir cevaptı. 🙂 Hernekadar ek gıdaya 6 ay civarında başlansada bazı bebekler buna hazır olmaya biliyor. Baktığım bir çok kaynakta bebeğin anne sütü ya da formul mama alıyorsa zaten gereken vitamini aldığı yazıyor. Bu nedenle çok endişelenmemek lazımmış. Birçok bebek 1 yaş civarı hazır olup yemeklerini tam anlamı ile yiyebiliyorlar. Ancak geç başlayan bebeklerin bazılarında yemek yememe alışkanlığı görülebiliyor. Bebeğini zorlamak hiç bir işe yaramaz, hergün az miktarlarla denemelisin, yemek zamanını eğlenceli kılarak onu neşelendirip yedirirsen yemeğin eğlenceli olduğu kanısına varabilir. Yemek olarak hazırladıpın elle tutabileceği yiyecekleri eline verirsen ağzına götürüp emerek tadını alır ve tadlara alışır.Bu bir sabır gerektiren süreç, sinirlerini bozmadan denemeye devam.